Meta Extract Command-Line tool in Python - Nuke

Sun May 28, 2017 6:20 pm

Hi

I am trying to execute the command line tool from within the Python script editor in Nuke.

I have something like this:

Code: Select all
import subprocess
tool = "/Users/user-name/ARRIMetaExtract_CMD_3.4.5.50_osx"
args1 = '-i /Volumes/Work_RAID0/Work_02/Alexa_Plates/L001C028_140110_R6MS/2880x2160/'
args2 = '*.ari'
subprocess.Popen([tool, args1, args2])


This always gets stuck at Scanning....
Check attached


Although it works great when launched from Terminal.
Mohamed Selim
 
Posts: 7
Joined: Tue Aug 16, 2016 12:48 am

Re: Meta Extract Command-Line tool in Python - Nuke

Mon May 29, 2017 4:53 pm

Dear Mohamed,

I passed your request to our developer, he wrote: "argument 2 ('*.ari') is not supported like this, .ari/.dpx follow the sequence parser; hence it is sufficient to supply the path in which AME should look

Like this:
Code: Select all
import subprocess
tool = "/Users/user-name/ARRIMetaExtract_CMD_3.4.5.50_osx"
args1 = '-i /Volumes/Work_RAID0/Work_02/Alexa_Plates/L001C028_140110_R6MS/2880x2160'
subprocess.Popen([tool, args1, args2])


Kind regards,
Jan
Jan Heugel
Application Engineer
Jan Heugel
 
Posts: 234
Joined: Wed Aug 13, 2014 3:15 pm
Location: Munich, Germany

Re: Meta Extract Command-Line tool in Python - Nuke

Mon May 29, 2017 8:53 pm

Hi Jan

Thank you but I have tried your suggestion and ignored the file extension argument and still it gets stuck at scanning.

I have also tried this code from an a regular python IDE and same problem.

Also this code should work but produces the same problem, stuck at Scanning...

Code: Select all
import os
os.system("/Users/user-name/ARRIMetaExtract_CMD_3.4.5.50_osx -i /Volumes/Work_RAID0/Work_02/Alexa_Plates/L001C028_140110_R6MS/2880x2160")
Mohamed Selim
 
Posts: 7
Joined: Tue Aug 16, 2016 12:48 am

Re: Meta Extract Command-Line tool in Python - Nuke

Mon May 29, 2017 9:43 pm

Update:

The os.system command works great on windows.

Probably something I'm missing in OS X.

Will update you if I fix it in case someone else wants to know.
Mohamed Selim
 
Posts: 7
Joined: Tue Aug 16, 2016 12:48 am

Return to Workflow